Yolande van Wijk

Een bevlogen business coach met een grote liefde voor ondernemende mensen

Contact 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn leven verrijkt is door te reizen. Ik heb een andere, zachtere kant van mezelf leren kennen en een diepe verbinding met de mensen en de natuur ervaren.

"Het innerlijk vuur in mijzelf en anderen doen ontbranden is mijn levensmotto".

Yolande van Wijk

Enthousiast, ondernemend, creatief, kundig, krachtig, liefdevol, humor, speels, duidelijk, betrokken, flexibel, SNEL, verbindend, authentiek, sportief, ONGEDULDIG, Sterk, aandachtig, praktischERVAREN, verbindend,

Ik coach het liefste ondernemers (of mensen met een goed plan), professionals en studenten. Omdat ik daar de meeste affiniteit mee heb en ik veel plezier beleef aan succesvolle bedrijven die gedreven worden door bevlogen ondernemers.

 

 

Yolande van Wijk

Business coach met een grote liefde voor reizen

Ik wil jou graag op een prettige manier faciliteren zodat je kan ontdekken waar jouw verlangen ligt, wat je belemmert om er invulling aan te geven, waar je bronnen van inspiratie liggen. Zodat jij zelf stappen kan zetten die leiden tot jouw persoonlijke en zakelijk groei. Het liefst ga ik daarbij met jou op reis. Ga je mee?

Ik ben geboren in Breda (7-8-1962) en opgegroeid in Roosendaal. Ik ben de oudste van drie. Het was een leuke jeugd met heel veel sporten. Ik ging in Utrecht Rechten studeren en leerde het studentenleven kennen. Als student en als Senaatslid van studentenvereniging Unitas.

In 1985 begon ik bij KPN, toen net staatsbedrijf-af, met een groepje zogenoemde young potentials, die geacht werden de boel lekker op te schudden. Dat viel wel en niet mee. Ik kon vaak van job veranderen en ook ondernemend bezig zijn, dat maakte het leuk. Maar het was ook vaker vechten tegen de gevestigde orde en traagheid. 

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en met twee collega's startte ik het communicatiebureau en internetbedrijf Media dell' Arte. Dat was ondernemen in al haar facetten. Heerlijk en succesvol. Maar na een tijdje knaagde er iets. Ik zocht naar zingeving. Dat werd Commundo Zinvol reizen. De verbinding van reizen en werken, ontmoeten en ontwikkelen, geven en nemen, ontdekken, loslaten, accepteren, overgave, verbinden, een-voelen. In de afgelopen 14 jaar heb ik, met vele partners, meer dan 3.000 verbindingen mogen maken tussen mensen uit Nederland en mensen uit landen in ontwikkeling door speciale reizen, vrijwilligerswerk en stages.

Als je meer over mij wil weten kan je mijn Linkedin profiel lezen, maar veel leuker vind ik het nog om een kop koffie met je te drinken.

Het reisvirus of “ Wanderlust” zat er bij mij al vroeg in. In 1984 maakte ik mijn eerste verre reis naar Peru. Alleen een ticket en verder zagen we het wel. De teller staat op 86 landen. Ik weet niet hoeveel kilometers dat zijn maar misschien wel een rondje aarde.

Toen was er psychosynthese en begon ik aan de langste en kortste reis van mijn leven: 30 centimeter van hoofd naar hart.

 

Reizen als hulpbron

Ik ervaar bij mezelf en bij anderen, dat reizen een prachtig middel is om te herijken, op te laden en geïnspireerd te raken. Het is ook een ontdekking van nieuwe en bekende kwaliteiten, maar ook schaduwkanten komen naar voren. Vooral als het een reis is buiten het bekende, naar nieuwe plekken met nieuwe reismaten, of alleen. In interactie met de lokale bevolking of zonder internet, in de stilte van de natuur of in de drukte van een markt. Bij het bekijken van een eeuwenoude ruïne of het wachten op een bus die maar niet komt. Bij het eten met de handen en de geur van een vuilnisbelt van plastic in een natuurgebied.

Mijn ervaring is ook dat er ruimte komt voor creativiteit, voor ideeën, voor ingevingen. Er is meer ruimte voor intuïtie. Maar ook het lichaam laadt op. Het gaat meer stromen op mentaal, spiritueel, emotioneel en fysiek niveau.

Voor mij zijn reizen en psychosynthese twee geweldige bronnen van bewustwording en innerlijke groei. Op dat pad reis ik graag een poosje met je mee. Dat kan verder weg op een inspiratiereis met een kleine groep gelijkgestemden en zeker ook dichtbij met coaching waarin de groei van jouw bedrijf centraal staat.

Psychosynthese

Psychosynthese is voor mij een positief getinte psychologievorm die kijkt naar mogelijkheden en talenten in plaats van (alleen) naar problemen. Het geeft je inzicht in de verschillende kanten van jezelf in je dagelijks functioneren en hoe daar vanaf een afstand naar te kijken en er zo bewust leiding aan te kunnen geven. Je wordt dirigent van je eigen orkest:)
Ook verbindt het je met je drijfveren en verlangens en helpt je zo om bewuste keuzes te maken. Wat ik er erg leuk en fijn aan vind is het gebruik maken van bewegen, oefeningen, tekenen, symbolen, meditatie. Dat heeft mij op een prettige en liefdevolle manier heel erg geholpen om meer uit mijn hoofd te komen en zo contact te maken met mijn gevoel.
Ik heb de vijfjarige opleiding psychosynthese counselor en gids afgerond aan de Psychosyntheseacademie in Amersfoort.

Yolande van Wijk, Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching
Yolande van Wijk Commundo Coaching

"Begin bij jezelf maar eindig niet bij jezelf."

- Martin Buber