Creativiteit als hulpbron voor coaches*

Coachen met creatieve werkvormenmoolelo logo

In de inspirerende omgeving van het Montsant gebergte in Catalonië ga je spelen, oefenen en experimenteren met creativiteit. Je maakt kennis met diverse creatieve en beeldende technieken en materialen. Je werkt individueel en samen met je medereizigers. Er is ruimte voor stilte, wandelingen, excursies of gewoon een plons in het zwembad.

De reis is een co-productie van Commundo Coaching en Moolelo.

 

Je gaat opgeladen en geïnspireerd naar huis met een schat aan direct inzetbare creatieve werkvormen. En desgewenst met een door jou zelf ontwikkelde workshop of oefening.

 

Stel je voor, we beginnen de dag met een meditatie of oefening op deze plek:

montsantcreativiteitvoorcoaches

Een verdiepingsreis voor jezelf

De reis geeft je de ruimte om je gebruikelijke bezigheden en dagelijkse patronen los te laten en je te laten inspireren op een locatie, midden in de ongerepte natuur van Catalonië. Enerzijds weet je waarvoor je deze reis gaat maken, anderzijds wil je jezelf laten verrassen door het moment zelf.

Het intensief met elkaar leven en leren op basis van gelijkwaardigheid zorgt voor een verdieping op persoonlijk- en professioneel niveau. Hier kunnen zeer waardevolle verbindingen voor de toekomst uit ontstaan.

 

Jouw groep bestaat uit maximaal 6 personen. Vanwege de dynamiek hopen we dat zowel vrouwen als mannen meegaan op reis.

 

*De Spanjereis is voor coaches en counselors (in opleiding), trainers, hulpverleners, (loopbaan)begeleiders, maatschappelijk werkers, therapeuten, pastoraal werkers, supervisors, verzorgers, vrijwilligers, leidinggevenden en docenten. Iedereen die op psychosociale wijze met mensen werkt.

Tijdens de Spanjereis leer je:

 • contact te maken met jouw creatieve bron en vandaaruit uiting en vorm te geven aan je eigenheid als begeleider.
 • oefenen met creatieve werkvormen als tekenen, fotograferen, schrijven en creatief mediteren als bronnen van bewustwording.
 • hoe je creatieve werkvormen en oefeningen kan inzetten in de praktijk.
 • zelf een creatieve workshop/oefening ontwikkelen en uitvoeren die je daarna kan gebruiken in je werk.

Bijvangst: 

 • je laadt je accu op en komt uitgerust, gebruind en vol energie weer terug.
 • je legt waardevolle contacten.
 • in dialoog met elkaar genieten we van elkaars eigenheid en leren we van elkaar

Programma

We verblijven in een sfeervolle oude boerderij “Mas Fullat” op de flanken van het Montsant (de heilige berg) gebergte in Catalonië. De Mas ligt op een groot terrein met tuin, bos, boomgaarden en een zwembad.

Je slaapt in een ruime 2 persoonskamer en we delen een aantal badkamers, een grote woonkamer en grote keuken. Op verzoek is er gelegenheid om te overnachten in een 1-persoonskamer. En je kan natuurlijk een tent neerzetten in de weelderige tuin, als je meer privacy wil.

We maken wandelingen en excursies naar eeuwenoude bergdorpjes en de Romeinse stad Tarragona. We gebruiken de natuur en cultuur als inspiratiebron.

 

Dag tot dag: 

Dag 1: Afhankelijk van de vluchttijden verzamelen we in een hotel bij Eindhoven Airport. We overnachten in het hotel en vliegen de volgende dag vroeg

of

Dag 1: vlucht van Eindhoven naar Reus, vandaaruit rijden we in 30 minuten naar onze bestemming in Alforja.

Dag 2 t/m 6: Dagelijkse mix van theorie, oefeningen en werkvormen, een excursie en vrije tijd. We koken samen en gaan soms uit eten. Het programma biedt ruimte voor het oefenen op elkaar van de door jou zelf ter plaatse ontwikkelde workshop of oefening.

Dag 7: terugvlucht van Reus naar Eindhoven.

 

Het gebied leent zich perfect voor het maken van prachtige wandelingen, zoals naar kleine “kluizenaars” kerkjes in de bergen en het bezoeken van eeuwenoude dorpjes. Natuurlijk gaan we ook naar het strand en de zee waar het waterelement ons zal beroeren. En we brengen een bezoek aan Tarragona, een eeuwenoude, echt Catalaanse stad, met veel Romeinse en middeleeuwse restanten.

 

Extra:

Voor en tijdens de reis maak je gebruik van een speciaal voor jou ontwikkeld Reisdagboekje.

Het boek “ Creatief mediteren” (Uitgever A3 Boeken, € 17,50, ISBN 9789491557323) van Wendy Smit is aanbevolen literatuur voor deze reis. Je kunt bij je aanmelding het boek meteen bestellen, dan ligt het op de kennismakingsavond voor je klaar.

Begeleiders

wendysmit-300x200

Wendy Smit: Mooleo

Door eerst uiting te geven aan wat er van binnen speelt en hieraan woorden te geven krijg je steeds meer zicht op de kern van de vraag. Van hieruit kun je keuzes maken die passen bij jouw unieke kwaliteiten en talenten. Dit proces in mijzelf, anderen en binnen organisaties blijft mij steeds weer boeien en verrassen.

Sinds 2009 nodig ik individuen en groepen uit met andere ogen naar zichzelf en hun omgeving te kijken om zo te komen tot een verandering die past. Vanuit mijn ervaring als communicatieadviseur, trainer, ondernemer, intervisiebegeleider, psychosynthese- begeleider en kunstzinnig therapeut begeleid ik volwassenen en teams in mijn praktijk of op locatie.

In Moolelo komen mijn interesses in persoonlijke en professionele ontwikkeling, creativiteit en communicatie bij elkaar. Enthousiasme, betrokkenheid en toegankelijkheid typeren mij.

 

Yolande van Wijk: Commundo Coaching

Ik ervaar bij mezelf en bij anderen, dat reizen een prachtig middel is om te herijken, op te laden en geïnspireerd te raken. Het helpt ook bij de ontdekking van nieuwe en bekende kwaliteiten, maar ook schaduwkanten komen naar voren. Vooral als het een reis is buiten het bekende, naar nieuwe plekken met nieuwe reismaten, of alleen. Mijn ervaring is ook dat er ruimte komt voor creativiteit, voor ideeën, voor ingevingen. Er is meer ruimte voor intuïtie. Maar ook het lichaam laadt op. Het gaat meer stromen op mentaal, spiritueel, emotioneel en fysiek niveau. In mijn werk komen mijn liefde voor reizen, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid bij elkaar.

Het innerlijk vuur in mijzelf en anderen doen ontbranden is mijn levensmotto. Hierbij breng ik mijn enthousiasme, humor, aandacht en kracht in. Ik heb ervaring in professional het bedrijfsleven, als ondernemer, studiecoach, en psychosynthese coach. Ik ben thuis in het gebied in Catalonië waar wij naartoe gaan.

creativiteit voor Coaches Yolande van Wijk begeleider

 • Creativiteit als hulpbron voor coaches in Spanje van Moolelo en Commundo Coaching
  Het bergbastion Siurana

Prijzen en data Spanjereis

Kosten

De kosten bedragen €1150,-  (ex 150 euro BTW)

Dit is inclusief:

 • Alle verblijf in de Mas Fullat op basis van tweepersoonskamers en in het hotel in Eindhoven (1 persoonskamer optioneel, 250 euro extra), tent neerzetten in tuin zonder meerkosten
 • Excursies
 • Lokaal vervoer met huurauto's
 • Maaltijden, zelf koken en uit eten
 • Begeleiding en groepsactiviteiten
 • Materialen en reisdagboekje

Exclusief
Vlucht: raming 100-180 euro
Literatuur
Entrees, zakgeld (raming 50 euro).

NB: De Spanjereis is als opleiding of als bedrijfskosten aftrekbaar. 

Impressie van de meigroep Creativiteit als hulpbron (2017)

 • Experimenteren met werkvormen tijdens de Spanjereis voor coaches
  Experimenteren met werkvormen

 

“Creativiteit is onuitputtelijk. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer je ervan krijgt."  -Maya Angelou-