Kop in de Wind Bezinningsreis 20 t/m 23 september

Welke koers kies jij in je werk ?

 • Het resultaat van een Kop in de Wind Ondernemersreis: inspiratie, energie, koers
  Het resultaat van een Kop in de Wind Ondernemersreis

Speciaal aanbod voor meer impact van jouw talent!

Actief stilstaan, afstand nemen, je verlangen duidelijk maken, keuzes maken.

Als mens kan je alleen groeien als je regelmatig aandacht besteedt aan je persoonlijke ontwikkeling. In de hectiek van alledag is daar weinig ruimte voor en het komt er dan ook zelden of nooit van. Alleen lukt het je niet! Zeg ja tegen jezelf en de impact die jij wil maken en investeer in support van de juiste mensen.

 

Deze speciale Kop in de Wind Bezinningsreis is een zeilreis waarbij je actief stilstaat bij jouw werkende bestaan. Waar sta je? Waar wil je naartoe en welke koers ga je varen? Dat staat centraal op deze unieke reis.

 • Heb je een loopbaanvraag
 • Wil je een andere baan of functie?, overweeg je om voor jezelf te beginnen? Het kriebelt en jeukt maar alleen kom je niet verder
 • Heb je een goed plan maar loop je tegen de volgende stap aan?
 • Onderneem je al jaren en vraag je je wel eens af hoe nu verder?
 • Het lukt je prima om te ondernemen maar je mist soms mensen om diepgaand mee te sparren.

Je bent samen met ondernemende mensen die ook hulp durven te vragen, willen investeren in het maken van de juiste keuzes en die weten dat je samen verder komt.

En met 2 ervaren en begeleiders die jouw dilemma's al te goed kennen en jou vanuit hun ervaring als ondernemer en coach willen helpen met het bepalen van jouw koers!

We gebruiken stilte, verschillende soorten meditatie en de activiteiten van het zeilen om je te helpen zicht op jezelf te krijgen.

Kop in de Wind is uitdaging, bezinning, (zelf)confrontatie, support. Belangrijke waarden zijn: menselijke maat, kleinschalig, respect, veilig, eerlijk, vertrouwen, humor.

 

Wat ga je doen?

Samen ga je, onder begeleiding, op reis over de Waddenzee. Letterlijk je eigen koers bepalen en het roer in eigen hand nemen. Een fantastische mogelijkheid  om te zien waar jij als mens en ondernemer staat en je te bezinnen op waar je heen wilt en hoe je dat gaat doen.

Onderweg voer je samen alle taken uit: sturen, navigeren, de zeilen bedienen en de verzorging van de inwendige mens. In de samenwerking word jij voor je reisgenoten, maar ook voor jezelf zichtbaar.

In de groep worden regelmatig de gebeurtenissen van de dag besproken en ieder krijgt ruimte voor eigen leerpunten.

Wij bieden een informele, prettige en veilige setting waarin je je vrij voelt om jezelf te laten zien.

Zeilervaring is niet nodig

 

En wat levert dat op?

 • Zicht op jezelf, op wie jij als mens bent en welke impact jij wil maken.
 • Bezinning op stappen, die je te zetten hebt om jouw talenten succesvol in de wereld te zetten
 • Adviezen, tips, meeleven van de juiste mensen over hoe dat te doen.
 • Blijvende contacten met gelijkgestemden en dus support van de juiste mensen.
 • Focus: inspiratie en concrete acties om gericht en succesvol verder gaan.
 • De ervaring van een prachtige zeiltocht op de Waddenzee.
 • Helder hoofd, bruine kop, uitgerust.

 

Voor therapeuten en coaches is Kop in de Wind een geaccrediteerde bijscholing, die PE-punten oplevert.

"To earn more you have to learn more"

Praktisch

De Kop in de Wind Bezinningsreis vindt plaats van 20 tot en met 23 september 2017

We starten op woensdag 14.00 uur in de haven van Lemmer en we eindigen maandag rond 12.00 in de haven van Harlingen of een andere haven. Vanaf daar reis je zelf terug naar Lemmer of naar huis. We varen op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Zeilervaring is niet nodig!

 

*De kosten bedragen voor deze speciale introductiereis maar 495 euro ex BTW en zijn eventueel als bedrijfskosten aftrekbaar. Dit is een aanbieding die wij doen omdat wij geloven in bezielde mensen en de impact die zij kunnen maken en alle vertrouwen hebben in de wederkerigheid van ons aanbod.

Inbegrepen zijn boothuur, maaltijden, koffie/thee, begeleiding.

We varen met een Bavaria 46 (10 personen). Zeilervaring is niet nodig.

Je deelt een hut met een andere deelnemer. We koken samen aan boord.

Zeilpakken en lakenpakketten zijn optioneel bij te huren.

Het schip zit vol bij 6 deelnemers dus wacht niet te lang met boeken.

De Ondernemersreis is een coproduktie van Commundo Coaching en Kop in de Wind.

Inschrijven of meer informatie bel Yolande van Wijk 06-20000836:
Contact of  Inschrijven

Begeleiders

Edward van Mieghem van Kop in de Wind bezinningsreizen

Edward van Mieghem (Kop in de Wind)

In mijn werk heb ik altijd mensen ondersteund bij het maken van keuzes in hun leven. Daarbij merk ik, dat het probleem er vaak in zit, dat mensen niet weten waar ze zijn. Als je dat niet weet wordt het heel moeilijk om te kiezen waar je naartoe wil.

Toen ik zo’n 10 jaar geleden serieus begon met zeezeilen ontdekte ik al gauw, dat ook daarin altijd één vraag centraal staat: waar ben ik? Om een koers te kunnen bepalen is dat het eerste gegeven, dat je nodig hebt. En daarna komen pas doel, route, middelen en mogelijkheden

Mijn werk als schipper en mijn werk als therapeut en coach lijken dus  erg op elkaar.

Ik houd van mensen, die uitdagingen aangaan, de gebaande paden durven te verlaten en nieuwe kusten willen ontdekken. Daar nodig ik je dan ook graag voor uit! Laten we gaan varen!

Yolande van Wijk (Commundo Coaching)

Voor mij als ondernemer is in beweging zijn door af en toe stil te staan, essentieel.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring met het initiëren, creëren, ontwikkelen en soms ook loslaten van verschillende bedrijven. Ik heb periodes van grote groei meegemaakt, verkoop, koop, aannemen en ontslaan van mensen, mijn droom volgen, werken met vrijwilligers, teveel willen, ongeduld, afwachten, samenwerking, mislukkingen, zingeving, me alleen voelen, sleuren, intens genieten en leren. Ik ben opgevoed met businessplannen en marketing en heb later geleerd meer op mijn gevoel en intuïtie te vertrouwen. Ik houd van ondernemers en ondernemende mensen. Ik houd van reizen. Ik heb energie, humor en inlevingsvermogen.

Het is mijn verlangen om jou als ondernemer en mens verder te leren kennen en jou te mogen inspireren en faciliteren in de groei van jouw bedrijf.

Ik nodig je van harte uit om mee aan boord te gaan.

Yolande van Wijk, begeleider van de zeilreizen voor ondernemers

“Kop in de wind was voor mij een inspirerende, veelzijdige, leerzame en liefdevolle reis.”

“Er is een grote overeenkomst tussen hoe ik handel op het schip en hoe ik in mijn bedrijf sta. Ook het gevoel dat het oproept is hetzelfde.”

“Het meest staat me het zeilen in stilte bij. Sterk bewust van het hier en nu op die momenten, de geluiden, het gevoel van het varen.”

“Het was echt ‘Kop in de wind’! Het waaide hard en het zeilen was spectaculair. Maar na het zeilen, de geborgenheid van de haven en de diepgang en de warmte van het samenzijn aan boord was even zo goed prachtig.”

“Ik ben dankbaar dat het veilig genoeg voelde met elkaar om er te zijn met alles.”

“In het zeilen voel ik onontkoombaar de spanning tussen een deel in mij dat avontuur wil en het geweldig vindt en een ander deel dat bang is. En dat mag dan ook!”

“Wat ik erg waardeerde was de manier van communiceren, met respect, niet achter rug van anderen, maar duidelijk en open naar elkaar.”