Inspiratiereizen

Wie ben jij? Waar ga jij van stralen? Wat drijft je? Wat kunnen we van elkaar leren? Waar sta je?

Ervaringen

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap gaat over het geven van richting aan je leven. Iedere dag weer. Tijdens onze inspiratiereizen gaat het over richting bepalen, afscheid nemen van je beperkende overtuigingen, de consequenties van keuzes aanvaarden, verlies leren nemen, genieten, spelen en succes vieren. Waar kan dat beter dan in een volstrekt andere omgeving? De andere cultuur, jouw reisgenoten, de natuur en de begeleiding geven je een unieke kans om dichter bij jezelf en je drijfveren te komen. 

De Inspiratiereizen zijn voor mensen die zich meer bewust willen worden over wat hen werkelijk drijft in privé en werk EN die daar concrete richting aan willen geven. Die open staan voor het avontuur en in dialoog willen gaan met anderen. Die een verlangen voelen maar misschien nog niet weten hoe hier invulling aan te geven. 

Voor (aankomend) coaches die contact willen maken met hun creatieve bron en creativiteit willen inzetten in hun werk is er de speciale verdiepingsreis naar Spanje.

Speciaal voor vrouwen die weer contact willen maken met hun vrouwenpracht en die in volle glorie willen genieten van het samenzijn met andere vrouwen is er de Prachtige Vrouwen Reis naar Spanje.

Voor ondernemers die actief stil willen staan bij wat hen drijft, waar ze staan en waar ze naartoe willen is er de Kop in de Wind Ondernemersreis op de Waddenzee.

 

leiderschapsreizen van commundo coaching, reis naar binnen

Ga op weg

Dompel je onder in een andere cultuur, in alle eenvoud. Alles is anders. De pure kracht van de natuur helpt je reflecteren en tot jezelf te komen. Open jezelf en voel je gesteund door de ander. Zet een nieuwe stap op jouw levensweg.

Lees ervaringen

leiderschapsreizen van commundo coaching

Reis naar binnen

Spring in het diepe en verwonder je. Leef intens, probeer nieuwe dingen uit, zoek de stilte op. Stap over interculturele verschillen heen, manage je frustraties en blijf lachen. Voel dat je bruist. Laat je inspireren.

Wat is jouw verlangen ?

leiderschapsreizen van commundo coaching oogsten

Draag bij

Draag bij aan lokale ontwikkeling door je talent in te zetten, je handen uit de mouwen te steken en van betekenis te zijn voor de gemeenschap. Ervaar liefde, verbondenheid en nederigheid. Voel je gelijkwaardig.

Neem contact op

"Om anderen te inspireren moet je eerst jezelf kennen"

Inspiratiereizen

Tijdens de reis word je voortdurend geprikkeld en uitgenodigd om te voelen, te ervaren, te spelen en te delen.

  • Wie ben je: Welke rollen ken je van jezelf of welke kanten, wie ken je goed, wie is nieuw, wie is oud, wie belemmert je en wie wil je het liefst kwijt, hoe zien anderen jou, hoe zou je willen dat anderen je zien?
  • Verlangens en behoeftes: Wat zijn je verlangens, hoe zien ze eruit, wat houdt je tegen, hoe kan je hier een stapje in maken, wat of wie kan je helpen, waar droom je van?
  • Verbinding: Hoe communiceer je, wat straal je uit, hoe verbind je je met anderen, hoe ga je om met conflicten, hoe geef jij grenzen aan?
  • Energie: Waarvan ga jij stralen? Hoe open je je hart? Wat zijn je blokkades, wat zegt je lichaam?
  • Kwaliteiten: wat zijn je kwaliteiten en talenten, wat wil je nog ontwikkelen, hoe kan je deze inzetten in je dagelijks leven en werk, waar word je op gewaardeerd.
  • Liefde: Wat is liefde voor jou, ben je oké?, waar liggen je passies, wat mis je?
  • Daadkracht: Hoe ga jij richting geven aan het beste van jezelf? Welke stappen ga je zetten, waar stop je mee?

We maken gebruik van stilte, meditatie, oefeningen, lichaamswerk, creativiteit en spiegelen ons aan de natuur en aan dat wat zich aandient bij het leven en werken in een andere cultuur.

Sonja (27) is na haar twee studies meteen in een mooie baan gerold. Ze werkt meer dan full time en stroomt lekker door bij de multinational waar ze werkt. Door haar drukke baan ziet ze haar vriendinnen niet meer en heeft ze geen sociaal leven. Na haar vakantie voelt ze zich moe en vraagt zich af, is dit nu echt wat ik wil. De inspiratiereis laat haar inzien dat balans tussen werk en privé heel belangrijk is. De volledig andere omgeving in Zuid-Afrika en de gesprekken met de coach leren haar dat keuzes maken essentieel is om verder te komen. Zowel in haar werk als privé. Tijdens de reis heeft ze besloten haar werk anders in te delen en niet meer dan twee avonden per week over te werken. Ook besluit ze bij een popkoor te gaan. Ze ontmoet zo andere mensen en misschien ook wel de liefde van haar leven.

"We build the road while the road builds us ” [Sarvodaya Shramadana Movement onze partner in Sri Lanka]"

Wildernesstrail op Leiderschapsreis Zuid Afrika CommundoCoaching
Leiderschapsreizen voorbewustwording met Commundo Coaching
montsant6
Het doel is in zicht op de Kop in de Wind ondernemersreis
Prachtige Vrouwenreis naar Spanje

Persoonlijke ontwikkeling

Een bijzonder programma van 3 maanden, waaronder de 12-daagse leiderschapsreis, is bijzonder geschikt voor (young) professionals. De wildernesstrail en het leiderschaps programma met jonge Zuid-Afrikaanse "change makers" zorgen voor een diepgaande impactvolle ervaring.

Ga naar Zuid-Afrika

Inspiratie

Een unieke 9-daagse Inspiratiereis voor mensen die contact willen maken met hun drijfveren en dromen en die actief mee willen werken aan ontwikkeling van een dorpsgemeenschap. Het programma geeft je de mogelijkheid voor een diepgaande verbinding met jezelf en je omgeving. Sri Lanka is een spiritueel en gastvrij land. 

Ga naar Sri Lanka

Coaches

Voor (aankomend) coaches die contact willen maken met de kracht van verbeelding en creativiteit. Tijdens de Spanjereis (6 dagen) zijn de natuur, de cultuur, de zon en je medereizigers je persoonlijke inspiratiebron. Je gaat naar huis met concreet in te zetten creatieve werkvormen en je mag experimenteren met eigen vormen.

Ga naar Spanje

Ondernemers

Voor ondernemers die actief stil willen staan bij wat hen drijft.Die beseffen dat je als ondernemer alleen kan groeien als je regelmaat besteedt aan je persoonlijke ontwikkeling. Die de kracht zien van het samen met andere ondernemers leren en in beweging zijn. Je gaat naar huis met inspiratie en concrete acties om gericht en enthousiast verder gaan.

Ga naar de Waddenzee

Vrouwen

Voor prachtige vrouwen die tijd willen maken voor zichzelf. Weer in contact willen komen met hun eigen vrouwlijke kracht. Die zich weer vrij willen voelen te zijn wie ze werkelijk zijn. Ballast over boord willen gooien en tijd willen maken voor creativiteit, bezinning en ontspanning. Heerlijk samen met andere vrouwen op ontdekkings-tocht.

Ga naar Spanje

Mariëlle (37) heeft een druk gezin en werkt als teammanager bij een verzekeraar. De combinatie van werk en privé vergt het uiterste van haar en ze voelt dat ze overal tekortschiet. Het maken van keuzes en geen ”nee” kunnen zeggen is iets wat haar de hele tijd parten speelt. Mariëlle heeft gekozen voor de Inspiratiereis om weer leiding te krijgen over haar eigen leven. Tijdens de reis heeft ze door de omgang met de lokale mensen in Sri Lanka ervaren dat stilstaan geen achteruitgang betekent. Echte aandacht voor de dingen om je heen levert meer op dan alleen maar gehaast alle ballen in de lucht houden. Na de reis heeft ze orde op zaken gesteld. Ze is anders gaan werken en heeft nu meer overwicht in haar team. Ook kon ze zonder problemen het aantal werkuren per week terugbrengen. Ze heeft meer tijd voor haar gezin, is op yoga gegaan en levert een grotere bijdrage aan haar bedrijf.

"Ik heb veel nieuwe inzichten over mezelf opgedaan en kan bepaalde patronen herkennen. De zoektocht naar jezelf is levenswerk en daar moet je tijd voor nemen. De kunst is om jezelf te blijven, van het leven te genieten en kleine dingen te waarderen. Dat zag ik terug bij de mensen in Sri Lanka."

- Ilona

Robert (46) is ondernemer en na de crisis gaat het nu weer aardig met zijn bedrijf. Toch werkt hij zich drie slagen in de rondte en voelt hij dat al het werk door hem moet worden gedaan. Robert is meegegaan op de Inspiratiereis om eens afstand te nemen van zijn werk en meer te organiseren en minder zelf uit te voeren. Een ondernemer is immers de dirigent van het bedrijf en moet niet alle instrumenten zelf bespelen. Tijdens de inspiratiereis ziet Robert door de volledig andere cultuur in Sri Lanka en het werken in een sociaal project dat het ook anders kan. Na de reis neemt Robert een assistent aan en groeit zijn bedrijf door naar een volgend niveau. Robert weet zich te ontwikkelen als een ondernemer die voorwaarden creëert en voldoende rust houdt om weloverwogen beslissingen te nemen. Hij zit weer goed in zijn vel en vindt tijd voor ontspanning. Hij is ook weer gaan hardlopen.

Ervaringen

Een enorme overwinning op mijzelf die een verandering teweeg heeft gebracht waar ik de rest van mijn leven van hoop te profiteren.

Nieuwe vrienden, nieuwe ervaringen, nieuwe inzichten in mijzelf en mijn effect op een groep.

Ik heb rust in mezelf gevonden door alle zintuigen open te zetten. Ik heb weer ervaren hoe ik van nature ben en wil zijn. Ik ben bewuster van mijn eigen impact en kan mijn gevoel meer inzetten, zowel op mijn werk als thuis.

Super! Ik heb veel gehaald uit andere mensen en ben met de neus op de feiten gedrukt hoe de rest van de wereld in elkaar kan zitten.

Ik heb ervaren dat wanneer ik de ander ruimte geef te ontdekken, ikzelf nu en op langere termijn ruimte ervaar.

Leiderschapsreizen zijn een kans om mooie en minder mooie dingen van jezelf opnieuw te ontdekken en een diepe reis te maken naar je innerlijk leiderschap. Ik heb me gerealiseerd dat ik niet altijd hoef te vechten om iets te bereiken.

De leiderschapsreis heeft me de kans gegeven een andere cultuur te ontmoeten, het echte leven te zien en warme, vriendelijke, dankbare en tevreden mensen te leren kennen. Ik heb ook mezelf (her)ontdekt en daardoor ook wie ik wil en kan zijn als ondernemer. Tijdens het programma heb ik tevens het gevoel gehad dat mijn inzet ook daadwerkelijk waardevol was en dat heeft mij zoveel meer voldoening gegeven dan bijvoorbeeld het storten van een donatie ten behoeve van een goed doel.

Gabrielle (55) werkt al jaren als trainer bij een groot bureau. De kinderen zijn net het huis uit. Op haar werk loopt ze steeds tegen dezelfde dingen aan. Ze voelt zich ook niet gewaardeerd. Ze is ondertussen op kleine schaal begonnen met haar eigen bedrijf. Soms is ze boos en wil ze haar baan opzeggen. Maar hoe moet dat financieel? De natuur van Zuid-Afrika is voor haar een spiegel en de gesprekken met haar groepsgenoten doen haar besluiten om het roer om te gooien. De reis geeft haar zoveel energie en vertrouwen. Ze gaat na terugkomst als ZZP'er aan de slag voor haar oude werkgever en bouwt ondertussen haar eigen bedrijf op. Ze voelt zich stralend en zo ziet ze er ook uit.

"Een verstandige reiziger heeft geen vastomlijnde plannen en is er niet op uit ergens aan te komen.” [Lao Zi]"